Seuran historiaa

Lakeuden Sukeltajat ry perustettiin 1974 Ilmajoella. Vuonna 1979 seura muutti kotipaikakseen Seinäjoen, missä se nykyäänkin toimii. Seuran jäsenistö koostuu paitsi Seinäjokisista, myös ympäröivän maakunnan sukeltajista. Seuran jäsenet sukeltavat paitsi lähialueen louhoksissa, myös kaikissa mahdollisissa luonnonvesissä. Teemme myös sukellusretkiä merelle seuran veneillä ja muilla soveltuvilla tukialuksilla. Kalenterivuoteen mahtuu myös sukellusretkiä ulkomaille.

Seurassa on jäseniä yli 160, joista nuorisojäseniä on noin 30.
Nuorisojäsenten määrä on viime vuosina ollut voimakkaassa kasvussa.

Lakeuden Sukeltajat kuuluu paikalliseen vapaaehtoiseen pelastuspalveluun (Lakeuden VaPePa).
Seura järjestää säännöllisesti sukelluskursseja, sekä kysynnän mukaan myös tutustumissukelluksia allasolosuhteissa niin yrityksille kuin yksityisillekin henkilöille. Yhteystiedot asiasta kiinnostuneille löytyvät yhteystietosivulta. Voit myös ottaa yhteyttä palautelomakkeen kautta. Tutustumissukelluksiin sisältyy myös pieni, mutta kattava teoriaosuus sukeltamisesta.

Lakeuden Sukeltajien toimintaan sisältyvät mm. sukellusleirit, laitesukelluskilpailut, nuorisoleirit. uppopalloturnaukset, vedenalaiset kuvaukset ja sukelluskalastus ja paljon muuta sukellukseen liittyvää.

Lakeuden sukeltajat on Sukeltajaliitto ry:n jäsenseura.

****

LS_historiikki_kansi

Seuran 40-vuotista historiaa esittelevä 80-sivuinen kuvateos on saatavilla Seuratuotteet-sivujen kautta!